Kvasnice – Safbrew WB-06

Kvasnice Safbrew-WB-06

  • PRO HORNÍ KVAŠENÍ

  • Vlastnosti: tento kvasnicový rod je vhodný pro horní kvašeni pšeničných piv. Vytváří typickou chuť pšeničného piva s ovocnou příchutí banánu a koření hřebíčku. Sedimentace je nízká, stupeň prokvašení vysoký.
  • Dávkování:
  • 50g/hl-80g/hl pro hlavní kvašení
  • 2,5 g/hl – 5 g/hl pro dokvasovani v lahvi
  • Použití: Nejprve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27°C+ – 3°C . Množství tekutiny by mělo být 10x větší, než je váha kvasnic. 15-30 minut lehce míichat, až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádrži.
    Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota přesahovala 20 °C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat – toho lze velice efektivně dosáhnout  provzdušňováním.
  • Doporučená teplota: 15°C- 24 °C
  • Balení:
  • Krabice s 20 vakuově balenymi sáčky po 500 g
  • Skladování: v chladu, temnu a v suchém prostředí při méně než 10°C, otevřený sáček znovu zavřít a skladovat při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebovat. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.

    Trvanlivost: Prosíme zkontrolavat na sáčku datum trvanlivosti, při optimálních skladovacích podmínkách je doba trvanlivosti 24 měsíců (při zavřeném balení).

    Důležité upozornění: Prosíme vezměte na zřetel, že každá změna v procesu kvašení může kvalitu konečného produktu změnit, proto doporučujeme před komerčním použitím našich kvasnic nejprve malé zkušební kvašení.