Kvasnice – Saflager S-23

  • Kvasnice - Saflager-S23PRO SPODNÍ KVAŠENÍ
  • Vlastnosti: Kvasnice pro spodní kvašeni, byly vypěstovány v VLB v Berlíně a jsou také známy pod jménem RH.
    Vhodné pro pivo ležák, s jemnou, lehce ovocnou chutí s esterovou příchutí.
    Sedimentace je vysoká, konečné dokvašování je střední.
  • Dávkováni: 80 g/Hl – 120 g/Hl při nastavené teplotě od 12-15°C. Pri nastavení nižší teploty pod 12°C je nutné zvýšit dávku, a to na 200 g/HL-300 g/HL pri 9 °C.
  • Použití: Nejdříve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27°C+ – 3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 min. lehce míchat, až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve teď jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádrži.
    Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota byla přes 20°C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat (toho se velice efektivně můze docílit provzdušňováním).
  • Doporučená teplota: 9 – 15°C, nejlepe 12°C
  • Balení:
  • Krabice se 4 sety, v každém je 38 sáčků (nasyceno dusíkem) po 11,5 g
  • Krabice s 20 sáčky (vakuové balení) po 500 g.
  • Krabice s 1 sáčkem (vakuové balení) po 10 kg.
  • Skladování: v chladu, temnu a suchém prostředí při teplotě menší než 10°C. Otevřený sáček znovu zavřít a skladovat při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebovat. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.
  • Trvanlivost: Prosíme zkontrolavat na sáčku datum trvanlivosti, při optimálních skladovacích podmínkách je doba trvanlivosti 24 měsíců (při zavřeném balení).
  • Důležité upozornění: Prosíme vezměte na zřetel, že každá změna v procesu kvašení může kvalitu konečného produktu změnit, proto doporučujeme před komerčním použitím našich kvasnic nejprve malé zkušební kvašení.
  •