Kvasnice – Saflager W-34/70

  • Saflager W-34/70PRO SPODNÍ KVAŠENÍ
  • Vlastnosti: tyto proslulé kvasnice z Weihenstephan-kvasnicového rodu nacházi použitíi nejenom u malých pivovarů, ale také u velkých pivovarů na celém světě. Díky svým technologickým vlastnostem jsou nejvíce používanými kvasnicemi pro spodně kvašená piva.
  • Sedimentace: vysoká, konečné kvašení: střední.
  • Dávkování: 80 g/Hl – 120 g/Hl při nastavené teplotě od 12-15°C. Při nastavení nižší teploty pod 12°C je nutné zvýšit dávku, a to na 200 g/HL-300 g/HL při 9 °C.
  • Použití: Nejprve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27°C+ – 3°C . Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 minut lehce míchat až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve nyní jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádrži.
    Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota přesahovala 20 °C!  Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se nedělaly hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat – toho lze velice efektivně dosáhnout provzdušňováním.
  • Doporucena teplota je 9 °C-15°C nejlepe 12°C
  • Balení:
  • Krabice s 20ti vakuově balenými sáčky po 500 g
  • Krabice s 1 vakuově baleným sáčkem po 10 kg
  • Skladování: v chladu, temnu a suchém prostředí při teplotě menší než 10°C. Otevřený sáček znovu zavřít a skladovat při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebovat. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.

    Trvanlivost: Prosíme zkontrolavat na sáčku datum trvanlivosti, při optimálních skladovacích podmínkách je doba trvanlivosti 24 měsíců (při zavřeném balení).

    Důležité upozornění: Prosíme vezměte na zřetel, že každá změna v procesu kvašení může kvalitu konečného produktu změnit, proto doporučujeme před komerčním použitím našich kvasnic nejprve malé zkušební kvašení.

     

    Vlastnosti:

    tyto proslule kvasnice z Weihenstephan-kvasnicoveho rodu, nachazi pouziti nejenom u malych pivovaru, ale take u velkych pivovaru na celem svete. Diky jejich technologickym vlastnostem jsou nejvice pouzivane kvasnice pro spodne kvasena piva.

    Sedimentace: vysoka, konecne kvaseni: stredni.

     

    Davkovani

    80 g/Hl – 120 g/Hl pri nastavene teplote od 12-15°. Pri nastaveni nizsi teploty pod

    12°C je nutne zvysit davku a to na 200 g/HL-300 g/HL pri 9 °C.

     

    Pouziti:

    Prvne namocit kvasnice do ciste sterilni vody nebo do sterilni mladiny pri teplote 27°C+ – 3°C . Mnozstvi tekutiky by melo byt 10 x vice nez je vaha kvasnic. 15-30 Min lehce michat az vznikne kasicka. Dale dalsich 30 minut michat. Teprve ted jsou

    kvasnice vhodne na kvaseni a pro pouziti v kvasne nadrzi.

     

    Jako alternativa je ze se susene rozdrobene kvasnice pridaji primo na povrch sladiny do kvasne nadrze. Dulezite je aby teplota byla pres 20 °C Kvasnice prosim rovnomerne rozdelit aby se nedalali hrudky. Pockat 30 minut

    a potom vse velice dukladne promichat cehoz se velice efektivne muze docilit provzdusnovanim.

     

    doporucena teplota je 9 °C-15°C nejlepe 12°C

     

    Baleni:

    Krabice s 20 vakuove balenymi pytlicky po 500 g

    Krabice s 1 vakuove balenym pytlickem po 10 kg

     

    Skladovani:

    ve chladu a temnu v suchem prostredi pri mene nez 10°C, otevreny sacek znovu zavrit a skladovat pri teplote 4°C a do 7 dnu spotrebovat. Mekke a poskozene sacky nepouzivat.

     

    Trvanlivost

    Prosime zkontrolavat na sacku datum trvanlivosti a pri optimalnich skladovacich podminkach je doba trvanlivosti 24 mesicu.

    (pri zavrenem baleni )

     

    Dulezite upozorneni:

    Prosim vemte na zretel, ze kazda zmena v procesu kvaseni muze kvalitu konecneho

    produktu zmenit, proto doporucujeme pred komercnim pouziti nasich kvasnic nejprve male zkusebni kvaseni.