Kvasnice – Saflager S-189

  • Kvasnice - Saflager-S189PRO SPODNÍ KVAŠENÍ
  • Vlastnosti: Tyto kvasnice byly vypěstěné v pivovaru Hürlimann ve Švýcarsku a používají se pro výrobu chuťove neutrálních ležáků a světlých piv. Sedimentace vysoká. Konečné kvašení: střední.
  • Dávkování: 80 g/Hl – 120 g/Hl při nastavené teplotě od 12-15°. Při nastavení nižší teploty pod 12°C je nutné zvýšit dávku, a to na 200 g/HL-300 g/HL při 9 °C.
  • Použití: Nejprve namočit kvasnice do čisté, sterilní vody nebo do sterilní mladiny při teplotě 27°C+ –  3°C. Množství tekutiny by mělo být 10x větší než je váha kvasnic. 15-30 minut lehce míchat, až vznikne kašička. Dále dalších 30 minut míchat. Teprve nyní jsou kvasnice vhodné na kvašení a pro použití v kvasné nádrži.
    Alternativní použití: sušené, rozdrobené kvasnice se přidají přímo na povrch sladiny do kvasné nádrže. Důležité je, aby teplota byla vyšší než 20 °C. Kvasnice je nutné rovnoměrně rozdělit, aby se netvořily hrudky. Počkat 30 minut a potom vše velice důkladně promíchat (toho velice efektivně dosáhnete provzdušňováním).
  • Doporucena teplota je 9 °C-15°C, nejlépe 12°C
  • Balení:
  • Krabice s 20ti vakuově balenými sáčky po 500 g
  • Krabice s 1 vakuově baleným sáčkem po 10 kg
  • Skladování: v chladu, temnu a suchém prosředí při méně než 10°C, otevřený sáček znovu zavřít a skladovat při teplotě 4°C a do 7 dnů spotřebovat. Měkké a poškozené sáčky nepoužívat.
  • Trvanlivost: Prosíme zkontrolovat na sáčku datum trvanlivosti. Při optimálních skladovacích podmínkách je doba trvanlivosti 24 měsíců (při zavřeném balení).
  • Důležité upozornění: Prosíme vezměte na zřetel, že každá změna v procesu kvašení může kvalitu konečného produktu změnit, proto doporučujeme před komerčním použitím našich kvasnic nejprve malé zkušební kvašení.
  •