Svoboda-Fraňková - Logo

Sušené kvasnice

Štítek - Novinka

SafBrew LA-01

Výroba nízkoalkohlických nebo nealkoholických piv.
Kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. Chevalieri zkvašují nejjednodušší cukry za vzniku méně než 0,5 % obj. alkoholu. Velké riziko je zde z tohoto důvodu případná kontaminace – další jiné případně externě vnešené kvasinky/bakterie, tento nezkvašený extrakt (např. maltosa) zkvasí. Tedy je zde ze zásady doporučená pasterizace (80-120 PU).

V průběhu hlavního kvašení je také nutné sledovat prokvašení, pokud by se stalo, že se kontaminuje mladina už před zakvašením, může pivo prokvasit více než na 0,5% obj. alk. Po konci hlavního kvašení se doporučuje pivo ihned podchladit. Hygiena a sanitace je u tohoto piva naprosto klíčová ve všech bodech i po opuštění pivovaru, o to více, pokud není k dispozici pasterizační jednotka. Bez pasterizace je potřeba pivo v každém případě alespoň držet podchlazené, aby se zamezilo dalšímu možnému prokvašování jinými mikroorganismy.

Doporučené teploty hlavního kvašení jsou 10-25 °C, Nejvhodnější teplota hlavního kvašení 15-20 °C.
Dávkování: 50-80g/hl mladiny

úrovně 0,5% alk. obj. dosahují kvasinky po prokvašení mladiny 7-8° (dosahují úrovně prokvašení cca 15% v závislosti na složení surovin použitých pro výrobu mladiny).

Tedy vyšší stupňovitost může přesáhnout po prokvašení 0,5% obj. alk!

 

Štítek - Novinka

SAFBrew DA-16

Vhodný pro Brut, IPA a hluboce prokvašená piva. Zanechává ovocné tóny a hodí se k zajímavému chmelení. 

Saflager S-189

Spodní kvašení
Původem švýcarské kvasnice spodního kvašení (Hürlimann). Produkují piva neutrálního charakteru.

Štítek - Novinka

Spring’Blanche

Kvasničný extrakt pro zajištění stabilního zákalu pro piva typická svým zákalem
Bílkovinný extrakt z buněk kvasinek funguje jako prekurzor zákalu. S polyfenoly v pivu utvoří stabilní a homogenní zákal, který přetrvá.
Dávkuje se 5-20g/hl (10g/hl = cca 20 EBC zákal), více než 20g/hl už může mít vliv na chuť.
BALENÍ = karton 2 kg po 100g sáčcích

Safbrew T-58

Svrchní kvašení
Produkují výrazné ovocné a fenolové chutě a aromata - především banán, hřebíček a pepř. Vhodné pro širokou škálu pšeničných piv (např. Witbier) a piv s požadovaným ovocně-kořeněným charakterem.

Safale S-04

Svrchní kvašení
Kvasnice anglického typu, rychle prokvašující, zanechávají výraznější esterové ovocné/květinové tóny. Vhodné pro širokou škálu jak amerických, tak anglických Ale.

Saflager W-34/70

Spodní kvašení
Původem švýcarské kvasnice spodního kvašení (Hürlimann). Produkují piva s neutrálním čistým charakterem.

Safbrew S-33

Svrchní kvašení
Produkuje plná piva s výraznými ovocnými tóny. Ideální pro belgická piva (Blond, Dubbel, Tripel, Quadrupel) a silné anglické Ale jako Imperial Stout. Výborné také pro New England IPA.

Safale US-05

Svrchní kvašení
Americké Ale kvasnice produkující vyvážené, neutrální Ale s čistým charakterem. Vhodné pro širokou škálu především amerických Ale.

Safale K-97

Svrchní kvašení
Německé Ale kvasnice produkující lehce květinové vývážené ovocné aroma. Vhodné pro piva jako Kolsch, Wit a Session.

Saflager S-23

Spodní kvašení
Původem německé kvasnice spodního kvašení (Berlín). Produkují piva s více ovocnými a esterovými tóny.

Safbrew WB-06

Svrchní kvašení
Kvasnice ideální pro pšeničná piva (např. Weizen popř. Wit) udělující pivu vhodné fenolové tóny a vysokou pitelnost. Schopné dosáhnout hlubšího prokvašení.

SafAle BE-256 (Abbaye)

Svrchní kvašení
Kvasnice ideální pro belgická piva jako Abbey (ovocné a vysoký obsah alkoholu). Prokvašují rychle a zanechávají ovocná aromata.

SafAle BE-134

Svrchní kvašení
Kvasnice schopné hlubokého prokvašení (sušší piva), zanechávají ovocné, květinové a fenolové tóny. Vhodné pro osvěžující piva jako belgický Saison.

SafAle HA-18

Svrchní kvašení
Směs kvasnic a enzymů pro výrobu vysoko stupňových piv s výsledným velmi vysokým obsahem alkoholu (silné Ale, Barley wine, piva ležící v sudech). Zanechávají ovocné tóny.

Domácí vaření piva?

žádný problém!

Vaříte si pivo doma i v malém množství?
Nevadí! Rádi dodáváme i domácím vařičům.

NOVINKY

Nové kvasnice SafBrew DA-16 - Obrázek
3
Čvc
Novinka

Nové kvasnice SafBrew DA-16

Speciální kmen ideální pro výrobu Brut nebo IPA.

Webinář - FERMENTIS LA-01 - Obrázek
11
Čvn
Novinka

Webinář - FERMENTIS LA-01

Pozvánka na webinář- použití kvasinek FERMENTIS LA-01 pro výrobu nealkoholických piv

Spring’Blanche - Obrázek
10
Čvn
Novinka

Spring’Blanche

Kvasničný extrakt pro zajištění stabilního zákalu pro piva typická svým zákalem