📢Služba šrotování sladů zdarma pokračuje! 🍻 Do poznámky objednávky napište ,,šrotovat,, a my se o vše postaráme 🌾 Již brzy přidáme tlačítko s možností volby šrotování přímo u všech sladů e-shopu🛒

📢Služba šrotování sladů zdarma pokračuje! 🍻 Do poznámky objednávky napište ,,šrotovat,, a my se o vše postaráme 🌾 Již brzy přidáme tlačítko s možností volby šrotování přímo u všech sladů e-shopu🛒

Nové kvasnice SafBrew LA-01

Nové kvasnice SafBrew LA-01 - Obrázek

Kvasnice SafBrew LA-01 se perfektne hodí k přípravě nízkoalkoholických a nealkoholických piv.

Kvasinky Saccharomyces cerevisiae var. Chevalieri zkvašují nejjednodušší cukry za vzniku méně než 0,5 % obj. alkoholu. Velké riziko je zde z tohoto důvodu případná kontaminace – další jiné případně externě vnešené kvasinky/bakterie, tento nezkvašený extrakt (např. maltosa) zkvasí. Tedy je zde ze zásady doporučená pasterizace (80-120 PU).

V průběhu hlavního kvašení je také nutné sledovat prokvašení, pokud by se stalo, že se kontaminuje mladina už před zakvašením, může pivo prokvasit více než na 0,5% obj. alk. Po konci hlavního kvašení se doporučuje pivo ihned podchladit. Hygiena a sanitace je u tohoto piva naprosto klíčová ve všech bodech i po opuštění pivovaru, o to více, pokud není k dispozici pasterizační jednotka. Bez pasterizace je potřeba pivo v každém případě alespoň držet podchlazené, aby se zamezilo dalšímu možnému prokvašování jinými mikroorganismy.

Doporučené teploty hlavního kvašení jsou 10-25 °C, Nejvhodnější teplota hlavního kvašení 15-20 °C.
Dávkování: 50-80g/hl mladiny

SafBrew LA-01 najdete v  sekci Kvasnice. V případě zájmu nám zašlete poptávku. Těšíme se na Vaši objednávku.

Tým Svoboda-Fraňková