Svoboda-Fraňková - Logo

Slady Belgické

 

Aroma

Aroma

Bohatá sladová vůně, která dodává specifickou chuť tmavých ležáků s barvou a aroma jantaru také hladší hořkost s vyšší diastatickou mohutností.
100 EBC

Crystal/Krystal

Crystal/Krystal

Proces úpravy sladu vyvinutý přímo společností Castle Malting. Tento produkt výrobce popisuje jako slad karamelovo-měděné barvy, který pivu dodá bohatou sladovou chuť, barvu a přívlastek jantaru a taktéž specifickou chuť tmavých ležáků, také hladší hořkost s vyšší diastatickou mohutností. 
150 EBC

Biscuit/Sušenkový

Biscuit/Sušenkový

Propůjčí pivu aroma a chuť podobnou teplému chlebu a sušenek. Podporuje lehkou až středně tmavou barvu. Jemné vlastnosti barvících a čokoládových sladů. Tento slad se používá ke zvýraznění pražené chuti a aroma. Výrobce doporučuje namlít se slady, které mají vyšší diastatickou hmotnost.
50 EBC

Special B

Special B

Dodává pivu temně červenou až tmavou hnědočernou barvu a lehkou chuť rozinek. Má jedinečnou chuť a aroma. Propůjčuje bohatou sladovou chuť ořechů a švestek.
300 EBC

Cafe/Kávový

Cafe/Kávový

Dodává pivu ořechovou barvu a kávové aroma.
500 EBC

Cafe light/Kávový světlý

Cafe light/Kávový světlý

Dodává pivu ořechovou barvu a kávové aroma.
250 EBC

Froment Crystal/ Krystal pšenice

Froment Crystal/ Krystal pšenice

Dodá pivu bohatý charakter vařené pšenice, kukuřičných vloček s mírným aroma kávy. Také propůjčuje lehké aroma pečeného chleba a sušenek. Pivo barví na zlatou až světle jantarovou barvu.
150 EBC

Froment Chocolat/Čokoládová pšenice

Froment Chocolat/Čokoládová pšenice

S pomocí tohoto sladu vzniká tmavě hnědá barva s nádechem černé kávy a hořkosladkou příchutí čokolády. Tato čokoládová pšenice má výraznější hořko-čokoládovou chuť ve srovnání s jeho protějškem ( čokoládového ječmene). Speciálně vyvinutý slad, tak aby se zabránilo trpkosti, hořkosti a suché chuti nebo pachuti v pivu. Tento slad může nahradit v poměru 1: 1 s ječným čokoládovým sladem, který dodá pivu jemnější chuť.
800 - 1100 EBC

Froment Blanc/Bílá pšenice

Froment Blanc/Bílá pšenice

Zvýrazňuje zvláštní chuť pšeničných piv. Slad je nezbytný pro pšeničné pivo, ale je také používán s ječným sladem pro piva na bázi (3-5%), vzhledem ke své úrovni proteinu, který dává pivu plnější pocit v ústech.
5,5 - 7,5 EBC

Melano

Melano

Velmi aromatický s intenzivní sladovou chutí. Dává plnost a kulatost barvě piva, zlepšuje stabilitu chuti a podporuje červené barvy v pivu. Dává pivu plnější tělo. Tato speciální odrůda je popsána jako "turbo" Mnichov.
80 EBC

Chocolat/Čokoládový

Chocolat/Čokoládový

Slouží především k úpravě barvy na hluboce hnědou, také dodává pivu ořechovou toastovou příchuť. Je méně hořký a lehčí než slad BARVÍCÍ a především kvůli kratší době a nižší teplotě pražení.
900 EBC

Tourbé Peated/Rašelinový

Tourbé Peated/Rašelinový

Slad uzený skotským rašeliníkem. Dodává výraznou kouřovou a kořenitou chuť i aroma.
Výrobce produkt popisuje: ,,dodá chuť lesního požáru, ale v dobrém slova smyslu!´´
max 4 EBC

Oat/Ovesný slad

Oat/Ovesný slad

Ovesný slad dodává pivu výraznou hedvábnost. Je skvělý pro posílení těla, retenci hlavy a pro
chuť tmavých piv. Používá se jako doplněk chuti piva a dodává mu jedinečnou
texturu a smetanový pocit v ústech. Přidává chuť každému tmavému stylu anglického piva.
5 EBC

Domácí vaření piva?

žádný problém!

Vaříte si pivo doma i v malém množství?
Nevadí! Rádi dodáváme i domácím vařičům.

NOVINKY

Webinář - FERMENTIS bakterie LP-652 pro kyselé pivo - Obrázek
17
Zář
Novinka

Webinář - FERMENTIS bakterie LP-652 pro kyselé pivo

Zjistěte víc o používání nových bakterií FERMENTIS LP-652 a doveďte váš Sour Beer k dokonalosti!

Křemelina řeší problém s čmelíky - Obrázek
31
Srp
Novinka

Křemelina řeší problém s čmelíky

Chováte slepice a bojujete letos s čmelíky? Máme pro Vás efektivní a jednoduché řešení bez použití chemikálií!

Nové kvasnice SafBrew DA-16 - Obrázek
3
Čvc
Novinka

Nové kvasnice SafBrew DA-16

Speciální kmen ideální pro výrobu Brut nebo IPA.