Svoboda-Fraňková - Logo

Slady Hanácké

Plzeňský slad

Plzeňský slad

Plzeňský slad je vyráběn klasickou technologií na humnové sladovně v Záhlinicích. Je vhodný pro výrobu světlých piv plzeňského typu klasickým dvourmutovým postupem. Právě tehdy je “duší piva”.
2,5 - 3,5 EBC

Mnichovský slad typ 1

Mnichovský slad typ 1

Mnichovský slad typ 1 je světlý slad, který se používá jako součást sypání (20 – 50%) při vaření polotmavých, tmavých a speciálních druhů piv.
10 - 15 EBC

Mnichovský slad typ 2

Mnichovský slad typ 2

Tmavé slady mnichovského typu se používají zpravidla pro přípravu tmavých piv. 
15 -25 EBC

Karamelový slad světlý

Karamelový slad světlý

Karamelový slad je speciální slad vyrobený ze zeleného sladu na pražiči. Používá se sypání takřka všech druhů piv a podle množství vnáší do chuti příjemnou karamelovou příchuť. Používá se k přípravě tmavých a mnichovských piv.
100 - 120 EBC

Pale Ale

Pale Ale

Používá se pro produkci vynikajících ležáků a piv typu Ale, Stout a Porter.
4,5 - 5,5 EBC

Barvící slad

Barvící slad

Barvicí slad je speciální druh sladu vyrobený na pražiči. Používá se pro barvení piva ještě při varním procesu, doba jeho přidání je tajemstvím každého sládka. Tento slad se významně podílí na charakteru piva GUINNESS.
800 - 1500 EBC

Pšeničný slad

Pšeničný slad

Pšeničný slad je vyroben klasickou technologií na humnové sladovně. Používá se pro výrobu “pšeničného piva” a dalších druhů netradičních piv, kterým dodává svou chuť.
3 - 5 EBC

Vídeňský slad

Vídeňský slad

Tvoří přechod mezi světlými a tmavými slady, je vhodný pro výrobu piv zlatavé barvy a plnosti chuti, pro sváteční piva.
7 - 10 EBC

Melanoidinový slad

Melanoidinový slad

Melanoidinové slady se používají zpravidla při výrobě tmavých, polotmavých piv, bockbier, weissbier a amber piva.
60 - 80 EBC

Pražený ječmen

Pražený ječmen

Pražený slad, který je přidáván pro tmavší barvu výsledného moku; použití pro piva typu "Stout"
1100 - 1200 EBC

Domácí vaření piva?

žádný problém!

Vaříte si pivo doma i v malém množství?
Nevadí! Rádi dodáváme i domácím vařičům.

NOVINKY

Webinář - FERMENTIS bakterie LP-652 pro kyselé pivo - Obrázek
17
Zář
Novinka

Webinář - FERMENTIS bakterie LP-652 pro kyselé pivo

Zjistěte víc o používání nových bakterií FERMENTIS LP-652 a doveďte váš Sour Beer k dokonalosti!

Křemelina řeší problém s čmelíky - Obrázek
31
Srp
Novinka

Křemelina řeší problém s čmelíky

Chováte slepice a bojujete letos s čmelíky? Máme pro Vás efektivní a jednoduché řešení bez použití chemikálií!

Nové kvasnice SafBrew DA-16 - Obrázek
3
Čvc
Novinka

Nové kvasnice SafBrew DA-16

Speciální kmen ideální pro výrobu Brut nebo IPA.