Plzeňský slad je vyráběn klasickou technologií na humnové sladovně v Záhlinicích. Je vhodný pro výrobu světlých piv plzeňského typu klasickým dvourmutovým postupem. Právě tehdy je “duší piva”.
2,5 - 3,5 EBC
Mnichovský slad typ 1 je světlý slad, který se používá jako součást sypání (20 – 50%) při vaření polotmavých, tmavých a speciálních druhů piv.
10 - 15 EBC
Tmavé slady mnichovského typu se používají zpravidla pro přípravu tmavých piv.
15 - 25 EBC
Karamelový slad je speciální slad vyrobený ze zeleného sladu na pražiči. Používá se sypání takřka všech druhů piv a podle množství vnáší do chuti příjemnou karamelovou příchuť. Používá se k přípravě tmavých a mnichovských piv.
100 - 120 EBC
Používá se pro produkci vynikajících ležáků a piv typu Ale, Stout a Porter.
4,5 - 5,5 EBC
Barvicí slad je speciální druh sladu vyrobený na pražiči. Používá se pro barvení piva ještě při varním procesu, doba jeho přidání je tajemstvím každého sládka. Tento slad se významně podílí na charakteru piva GUINNESS.
800 - 1500 EBC
Pšeničný slad je vyroben klasickou technologií na humnové sladovně. Používá se pro výrobu “pšeničného piva” a dalších druhů netradičních piv, kterým dodává svou chuť.
3 - 5 EBC
Tvoří přechod mezi světlými a tmavými slady, je vhodný pro výrobu piv zlatavé barvy a plnosti chuti, pro sváteční piva.
7 - 10 EBC
Melanoidinové slady se používají zpravidla při výrobě tmavých, polotmavých piv, bockbier, weissbier a amber piva.
60 - 80 EBC
Pražený slad, který je přidáván pro tmavší barvu výsledného moku; použití pro piva typu "Stout"
1100 - 1200 EBC
Vaříte si pivo doma i v malém množství?
Nevadí! Rádi dodáváme i domácím vařičům.
Přečtěte si o nových českých odrůdách ze sklizně 2020, které jsou již dostupné k poptání
Jaký mají vliv podmínky kvašení na metody rehydratace a zakvášení na výsledný profil piva?
Na konci roku 2020 bude sklad v Čeradicích otevřen v omezeném režimu.