Svoboda-Fraňková - Logo

Slady Hanácké

Plzeňský slad

Plzeňský slad

Plzeňský slad je vyráběn klasickou technologií na humnové sladovně v Záhlinicích. Je vhodný pro výrobu světlých piv plzeňského typu klasickým dvourmutovým postupem. Právě tehdy je “duší piva”.
2,5 - 3,5 EBC

Mnichovský slad typ 1

Mnichovský slad typ 1

Mnichovský slad typ 1 je světlý slad, který se používá jako součást sypání (20 – 50%) při vaření polotmavých, tmavých a speciálních druhů piv.
10 - 15 EBC

Mnichovský slad typ 2

Mnichovský slad typ 2

Tmavé slady mnichovského typu se používají zpravidla pro přípravu tmavých piv. 
15 -25 EBC

Karamelový slad světlý

Karamelový slad světlý

Karamelový slad je speciální slad vyrobený ze zeleného sladu na pražiči. Používá se sypání takřka všech druhů piv a podle množství vnáší do chuti příjemnou karamelovou příchuť. Používá se k přípravě tmavých a mnichovských piv.
100 - 120 EBC

Karamelový slad tmavý

Karamelový slad tmavý

Chuť tmavého karamelového sladu je silně karamelová až nahořklá, vůně aromatická. Používá se pro přípravu tmavých piv.
300 - 400 EBC

Pale Ale

Pale Ale

Používá se pro produkci vynikajících ležáků a piv typu Ale, Stout a Porter.
4,5 - 5,5 EBC

Barvící slad

Barvící slad

Barvicí slad je speciální druh sladu vyrobený na pražiči. Používá se pro barvení piva ještě při varním procesu, doba jeho přidání je tajemstvím každého sládka. Tento slad se významně podílí na charakteru piva GUINNESS.
800 - 1500 EBC

Pšeničný slad

Pšeničný slad

Pšeničný slad je vyroben klasickou technologií na humnové sladovně. Používá se pro výrobu “pšeničného piva” a dalších druhů netradičních piv, kterým dodává svou chuť.
3 - 5 EBC

Vídeňský slad

Vídeňský slad

Tvoří přechod mezi světlými a tmavými slady, je vhodný pro výrobu piv zlatavé barvy a plnosti chuti, pro sváteční piva.
7 - 10 EBC

Melanoidinový slad

Melanoidinový slad

Melanoidinové slady se používají zpravidla při výrobě tmavých, polotmavých piv, bockbier, weissbier a amber piva.
60 - 80 EBC

Pražený ječmen

Pražený ječmen

Pražený slad, který je přidáván pro tmavší barvu výsledného moku; použití pro piva typu "Stout"
1100 - 1200 EBC

Pražená pšenice

Pražená pšenice

Oproti sladu barvicímu má také více potlačenou drsnou a natrpklou chuť a vyznačuje se tak relativně větší jemností. Používá se k výrobě tmavých piv.
800 - 1000 EBC

Pražené žito

Pražené žito

Pražené žito se v pivě projevuje optimální hořkostí s obilnými tóny. Používá se při vaření tmavých piv a stout.
500 - 800 EBC

Domácí vaření piva?

žádný problém!

Vaříte si pivo doma i v malém množství?
Nevadí! Rádi dodáváme i domácím vařičům.

NOVINKY

Recyklace odpadu zdarma - Obrázek
14
Srp
Novinka

Recyklace odpadu zdarma

Posloužilo Vám naše zboží a nevíte co se zbylými obaly? Nevadí, vyřešíme to za Vás!

Chmelové pelety (puky) - Obrázek
3
Čvc
Novinka v sortimentu

Chmelové pelety (puky)

Nově jsme pro vás do nabídky přidali možnost odběru hlávkového chmele zpracovaného lisováním do pelet (puků). K dispozici jsou takto slisované odrůdy ŽPČ a Sládek. Pelety lze snadno rozebrat a použít.